Öljyn Viskositeetti Eri Lämpötiloissa

Kaksitahtimoottori polttaa kaiken saamansa öljyn, joten siihen ei tarvitse tehdä öljynvaihtoa, mutta öljytasoa on seurattava paljon tarkemmin. Nesteet jotka ovat ohuita ja joilla on alhainen viskositeetti, ovat helposti juoksevia. Kaksi- ja nelitahtiöljyt eivät Object Linking and Embedding yhteensopivia, eikä niitä saa sekoittaa. Öljyn on toimittava tehokkaasti öljyn viskositeetti eri lämpötiloissa ulkoilman lämpötilasta aina satojen asteiden lämpötilaan asti kestäen kovia paineita ja leikkausvoimia. Siitä on hyötyä ennen kaikkea korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, sanoo asiantuntija. Täyssynteettiset öljyt koostuvat synteettisistä, jalostetuista perusöljyistä ja ovat ominaisuuksiltaan stabiilimpia.

Moottoriöljyn valinta

Nesteet jotka ovat ohuita ja joilla on alhainen viskositeetti, ovat helposti juoksevia. Toinen numero viittaa öljyn virtaukseen moottorin normaaleissa käyttölämpötiloissa. Nimiavaruudet Artikkeli Keskustelu. Joten kyllä, hintaero johtuu sellaisista asioista mitä ei voi nähdä, päättää asiantuntija. DIN n mukainen viskositeetti-indeksi lasketaan vertaamalla öljyn viskositeetin muutosta verrattuna näihin kahteen öljyyn.

öljyn viskositeetti eri lämpötiloissa

Ota yhteyttä

Jatkuvasti kiristyvät ympäristöystävällisyys- ja päästövaatimukset vaativat jatkuvaa moottoriöljyjen kehittämistä yhtenä osana taloudellisesti toimivaa moottoria. Multigrade-öljyillä on kaksi SAE-luokitusta. Näkymät Lue Muokkaa Muokkaa wikitekstiä Näytä historia. Siitä on hyötyä ennen kaikkea korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, sanoo asiantuntija. Laatu siis maksaa. Tiedot eivät OLE sitovia, ominaisuuksien tai tuotteiden soveltuvuudesta erityisiin sovelluksiin. Moottoriöljyllä on monta tehtävää.

gan2 65w

MOOTTORIÖLJYJEN VISKOSITEETTILUOKAT | CASTROL SUOMI

Kestävä kehitys ja vastuu ympäristöstä Takaisin kohtaan ”Yritys” Vihreä energia Sähköautot Aurinkoenergia. Kun olet ostamassa moottoriöljyä, tarkasta aina auton ohjekirjasta mitä autollesi suositellaan. Synteettinen perusöljy ja alhainen viskositeetti aiheuttavat vähemmän kitkavastuksia moottorin voitelujärjestelmässä ja täten laskevat polttoaineenkulutusta. Moottoriöljyn ominaisuudet vaikuttavat polttoaineenkulutukseen pääosin perusöljyn laadun ja viskositeetin kautta. Lisäksi autovalmistajat ovat luoneet omia laatustandardeja, näistä esimerkkeinä VW Öljyn viskositeetti eri lämpötiloissa voiteluainetehdas on Naantalissa sijaitseva, vuonna perustettu Pohjoismaiden suurin, muun muassa moottoriöljyä valmistava tehdas. Siitä on hyötyä ennen kaikkea korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, sanoo asiantuntija.

One moment, please

Nesteet jotka ovat ohuita ja joilla on alhainen viskositeetti, ovat helposti juoksevia. Nykyaikaiset moottorit kehitetään usein yhteistyössä öljynvalmistajien kanssa moottorin suorituskyvyn optimoimiseksi. Synteettinen perusöljy ja alhainen viskositeetti aiheuttavat vähemmän kitkavastuksia moottorin voitelujärjestelmässä ja täten laskevat polttoaineenkulutusta. Tämä numero liittyy öljyn virtaukseen kylmänä, esimerkiksi moottorin käynnistyksen yhteydessä. Voiteluaineiden viskositeetti-indeksi Klüber Lubricationin öljyjen ja voitelurasvojen perusöljyjen toimintaviskositeetti voidaan määrittää suurin piirtein tunnetun kinemaattisen viskositeetin avulla lämpötilassa 40 °C ja °C. Kaksi- ja nelitahtiöljyt eivät OLE yhteensopivia, eikä niitä saa sekoittaa. Ensimmäinen numero päättyy kirjaimeen W, joka merkitsee talvea winter.