Lenkkarit Asfaltille

Pikaosoitteet Sulje Tavaratalot Info. Tällöin paino (fysiikka) lenkkarit asfaltille tasaisesti sekä jalkaterällä että lenkkarit asfaltille. Siksi monet juoksukengät ovatkin pronaatiotuettuja. Metsäpoluille sopii paremmin pehmeä, vettä pitävä juoksukenkä, esimerkiksi gore tex-jalkine. Kenkien on myös hyvä kuivua välillä, jolloin ne kestävätkin pidempään. Huomioi myös, että juoksukengän välipohjan kovuuden tulisi vastata omaa askellustasi. Askelanalyysin voi teettää joko urheilukaupassa tai fysioterapeutin luona.

Juoksukengät testissä – näin valitset sopivat

Oikeanlaiset juoksukengät tekevät juoksemisesta nautinnollisempaa ja auttavat myös ehkäisemään vammoja, joita vääränlaiset juoksukengät voivat aiheuttaa. Mitä kovempi alusta, sitä parempi iskunvaimennus kengissä tulee olla. Onko askeleesi raskas vai kevyt? Juostessa jalkoihin kohdistuu voimakasta rasitusta. Kävelylenkille kävelykengät Kävelylenkeille juoksukenkää ei kannata pukea — lenkkarit asfaltille on paljon ominaisuuksia jotka eivät rauhalliseen kävelyyn sovi. Pronaatiotuetut juoksukengät antavat jalalle lisätukea.

lenkkarit asfaltille

Juoksukengät vertailussa

Kevyempi versio ovat maastojuoksukengät, joiden Pojo on kuvioitu mutta joissa ei OLE nastoja. Kuvassa näkyy oikea jalka. Juoksukenkiin voi ostaa ylimääräiset pohjalliset tai teettää sellaiset juuret omien mittojen mukaan, jos sisäpohja ei muuten tunnu riittävän hyvältä. Mitä enemmän jalkaterä kiertyy askeltaessa sisäänpäin, sitä suurempi on ylipronaatio. Juoksetko lyhyitä lenkkejä pari kerta viikossa vai treenaatko maratonille? Tähän käytetään esimerkiksi leveää kantakuppia ja joskus myös jalkaterän sisäsyrjää tukevaa kiilaa, joka korjaa askelta jalan osuessa maahan.

hp 820 g3 i7

Miesten juoksukengät | verkkokauppa

Juoksukenkien vertailu kannattaa. Talvijuoksijan kannattaakin panostaa nastakenkiin. Lenkkarit asfaltille askel sinulla on? Hiekkatiellä kengän liika pehmeys kuitenkin heikentää nopeasti juoksutuntumaa. Tuen määrä riippuu siitä, miten vahva pronaatio askeleessa on.

SOPIVAN JUOKSUKENGÄN VALITSEMINEN | Testing Lab

Millaisessa maastossa pääasiassa juokset? Vauhdikkaampaan juoksuun suunnatuissa kengissä on kantapään alla vähemmän vaimennusta ja ne ovat myös kevyempiä. You also have the option to opt-out of these cookies. Anna kuivua huoneenlämmössä. Pyydä myyjältä apua maastojuoksukenkien valintaan. Pehmeä ja matala kantakuppi antaa jalalle enemmän tilaa liikkua, kun taas kovempi ja korkeampi kantakuppi pitää jalan visusti paikallaan. Miten juoksukengät puhdistetaan?